Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 10.04.2021. 16:30
  • Vukovarsko-srijemska, Jarmina

Otvoren vrtić i dodijeljeni novi ugovori iz Programa ruralnog razvoja

Uručena su tri ugovora u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a financiran kroz mjeru 7, otvoren je Dječji vrtić u Jarmini.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 156
  • 33
  • 0

Otvoren je Dječji vrtić u Jarmini financiran kroz mjeru 7 Programa ruralnog razvoja. Otvorenju objekta vrijednog 7,4 milijuna kuna nazočila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te uručila i tri ugovora iz PRR u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore u iznosu od 8,5 milijuna kuna. 

U vrtiću je osiguran kapacitet za smještaj 75 djece kroz tri dječje skupine, a cilj projekta, podsjetila je ministrica tijekom posjete Vukovarsko-srijemskoj županiji, podignuti kvalitetu i standard organizirane njege, odgoja i obrazovanja djece vrtićke dobi te na taj način poboljšati lokalne temeljne usluge   

Najavila je i kontinuitet ovakvih potpora za ulaganja u infrastrukture ruralnih područja i nove natječaje i ove godine. Naime, kroz predmetnu Mjeru 7 u ovoj županiji ugovoreno je 12 projekata potpore vrtićima u vrijednosti većoj od  56 milijuna kuna, od čega je isplaćeno gotovo 40 milijuna kuna.

"Na razini cijele Hrvatske ugovoreno je 198 ulaganja u vrtiće, ukupne vrijednosti odobrene potpore nešto veće od milijardu kuna", naglasila je Vučković te dodala da će, uz brojne druge projekte, kapaciteti i sadržaji za djecu pridonijeti naporima da kroz ulaganja u sadržaje i infrastrukturu za ruralno stanovništvo očuvamo i poboljšamo demografsku sliku hrvatskog sela.

Ugovori za tri korisnika kroz tri različite mjere Programa ruralnog razvoja kojima će se realizirati projekti vrijedni više od 10 milijuna kuna, pak, odnose se na ulaganja u farmu za tov peradi - sunčanu elektranu koja će se koristiti za liniju za proizvodnju peleta za grijanje objekta te opremu za utovar sirovine, ulaganja kroz operaciju 8.5.2. kojima će se omogućiti rekreacijska, turistička i zdravstvena funkcija dijela lokalne šume te investiciju putem operacije 6.2.1. za razvoj nepoljoprivredne djelatnosti pružanja usluga s poljoprivrednom i šumskom mehanizacijom.  

Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u ovoj županiji isplaćeno 848 milijuna kuna od 1,2 milijarde kune odobrene potpore putem 15.626 tisuća investicijskih projekata. Od toga su u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena 53 projekta vrijednosti veće od 136 milijuna kuna – riječ je o četiri različita ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, 11 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta te šest u lokalnu infrastrukturu, uz 12 vrtića.

Tijekom posjeta najistočnijoj županiji obišla je i plantažu Borinci te tvornicu Vinka d.o.o, važne lokalne poljoprivredne proizvođače, zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.   


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Dječji vrtić Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]