Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 05.10.2021. 12:50

Otvoren poziv za srednje projekte udruga, na raspolaganju 2,6 milijuna eura

Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj otvorio je peti poziv za financiranje projekata organizacija civilnog društva. Prilika je to i za LAG-ove.

Foto: Depositpohotos/zestmarina
  • 575
  • 82
  • 1

Peti poziv za financiranje projekata organizacija civilnog društva otvorio je Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Riječ je, pojašnjavaju iz Zaklade Slagalica, o pozivu za srednje projekte u okviru kojega je dostupno ukupno 2,62 milijuna eura u dvije grupe.

"Ovim Pozivom bit će podržani projekti u trajanju od 12 do 15 mjeseci čija će provedba utjecati na postizanje dugoročnih pozitivnih društvenih promjena u jednom od prioritetnih programskih područja podrške Fonda", napominju navodeći da su u fokusu projektne intervencije koje uključuju razvoj i provedbu postojećih i/ili novih aktivnosti, pristupa i metodologije te postizanje rezultata s naglašenim multiplikacijskim učinkom.

Kako su nam pojasnili, prijaviti se mogu i Lokalne akcijske grupe (LAG-ovi) koji su već i prije prepoznali ove načine financiranja. 

Nadalje, navode da će najmanje 50 posto ukupno dodijeljenih sredstava biti dodijeljeno organizacijama s nedovoljno razvijenih i depriviranih područja i/ili organizacijama koje rade sa socijalno isključenim i marginaliziranim ciljanim skupinama.

Iznos financijske podrške po projektu:

  • Grupa 1 (organizacije s prosječnim godišnjim prihodom do 50.000 eura): 15.000-30.000 eura
  • Grupa 2 (organizacije s prosječnim godišnjim prihodom većim od 50.000 eura) : 30.001 - 90.000 eura

Stopa financiranja je 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Više o pozivu i načinu prijave pronađite ovdje

Trajanje provedbe projekta je 12-15 mjeseci, poziv je dvostupanjski, a za prijave projektnih sažetaka je otvoren do 30. studenog 2021. godine u podne.


Tagovi

Poziv Financiranje  Fond za aktivno građanstvo Zaklada Slagalica LAG-ovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).