Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divljač
  • 08.02.2022. 17:00

Otvoren natječaj za police osiguranja štete od divljači

Ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2022. iznosi 4 milijuna kuna uz mogućnost povećanja, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 832
  • 40
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2022. kako bi se smanjili ekonomski gubici u poljoprivredi prouzročeni od divljači.

Kako navode, ukupno planirana vrijednost Natječaja za 2022. iznosi 4 milijuna kuna uz mogućnost povećanja. Intenzitet sufinanciranja iznosi do 70 posto prihvatljive premije osiguranja.

Koji su uvjeti za prijavu?

Prihvatljivi prijavitelj je lovoovlaštenik koji ima valjani ugovor o pravu lova.

Također, on mora imati uredno ispunjene obveze prema davatelju prava lova i obveze iz prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz državnog proračuna i drugih javnih izvora. 

Nadalje, mora uredno ispunjavati obveze plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanja poreza te druga davanja prema državnom proračunu i proračunima jedinica lokalne samouprave. Protiv prijavitelja i odgovorne osobe ne smije se voditi kazneni postupak niti smiju biti pravomoćno osuđeni za prekršaj ili kazneno djelo iz članka 48. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN, br. 26/15 i 37/21). 

Ministarstvo najavilo nove mjere sprječavanja šteta od divljači na usjevima

Natječaj je otvoren od 14. veljače 2022. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2022

Detalje pronađite ovdje.


Tagovi

Divljač Štete Natječaji Ministarstvo poljoprivrede Police osiguranja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]