Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 06.08.2020. 12:00

Otvoren natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu vrijedan 15,9 milijuna eura

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj u okviru mjere "Produktivna ulaganja u akvakulturi", namijenjen marikulturi i slatkovodnom ribarstvu.

Foto: Jumpstory
  • 167
  • 292
  • 0

Objavljen je novi natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode na svojoj stranici, u okviru mjere II.2./II.3./II.4. "Produktivna ulaganja u akvakulturi", na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Potpora se dodjeljuje za ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu. Cilj je poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture te obuhvatiti sva ulaganja za povećanje proizvodnje i modernizaciju postojećih uzgojnih kapaciteta, a prihvatljiva bi mogla biti i ulaganja koja se provode u svrhu uspostave novih uzgajališta.

Za ribarstvo i akvakulturu otvoreno 5 novih natječaja vrijednih 274 milijuna kuna

Između ostalog, ulaganja koja se mogu sufinancirati u okviru ovoga natječaja obuhvaćaju produktivna ulaganja u akvakulturu, diversifikaciju proizvodnje u akvakulturi unaprjeđenje, kvalitete i dodane vrijednosti proizvoda akvakulture, poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika u akvakulturi te poboljšanje i osuvremenjivanje povezano sa zdravljem i dobrobiti životinja, smanjenje negativnog utjecaja ili poticanje pozitivnih učinaka na okoliš i povećanje učinkovitosti resursa, uključujući ulaganja koja dovode do znatnog smanjenja učinka na potrošnju i kvalitetu vode, povećavaju energetsku učinkovitost te potiču diversifikaciju prihoda poduzeća u području akvakulture putem razvoja komplementarnih aktivnosti.

Prijave na natječaj su otvorene do 1. studenog 2020. godine, a sve detaljne informacije i popratne dokumente možete pronaći ovdje.

Ovo je četvrti natječaj koji se provodi kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. - 2020. Do danas je Ministarstvo poljoprivrede kroz ovu mjeru dodijelilo 255 milijuna kuna, a isplatilo 146 milijuna kuna potpore.

Prijave na natječaj su otvorene do 1. studenog 2020. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Natječaj Akvakultura Ribarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]