Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 13.06.2018. 10:30

Otvoren natječaj za 100 novih vrtića: milijardu kuna za poboljšanje lokalne infrastrukture

Objavljen je novi natječaj za operaciju 7.4.1.!

Foto: Pixabay/EvgeniT
  • 209
  • 14
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je jučer novi natječaj za operaciju 7.4.1. vrijedan 1.000.000.000 kuna, a 500 milijuna kuna od toga iznosa namijenjeno je isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića. Ostatak raspoloživog novca osiguran je za vatrogasne domove, sportske terene, javne prometne površine i sličnu infrastrukturu koja će ruralni prostor učinili poželjnim mjestom za život i rad.

Mjera 7 Programa ruralnog razvoja RH kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede namijenjena je općinama i gradovima, a financira pokretanje, poboljšanje te proširenje brojnih usluga koje lokalnom stanovništvu unaprjeđuju kvalitetu života.

"Podsjetimo, kroz operaciju 7.4.1 prošli mjesec smo omogućili financiranje ukupno 102 lokalna projekta od kojih se 57 odnosi na vrtiće, 18 na društvene domove, 12 na vatrogasne domove, a 15 na ostale građevine poput tržnica, trgova, parkova i sportskih terena. Ukupna vrijednost potpore ovim projektima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj je 470 milijuna kuna. Svi projekti provode se u naseljima do 5.000 stanovnika, a financijska potpora iznosi od 80 do 100% investicije, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura po projektu.

U 17 hrvatskih županija upravo započinju projekti gradnje i obnove 57 dječjih vrtića, a jučer je otvoren natječaj za izgradnju novih 100 dječjih vrtića novcem iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", navodi se u priopćenju Ministarstva. 

Prijave na novi natječaj za operaciju 7.4.1. će se zaprimati od 2. kolovoza do 14. rujna 2018. godine, a sve informacije dostupne su ovdje.

"U Hrvatskoj se trenutno provodi 621 projekt ukupne vrijednosti potpore od 1,4 milijarde kuna koje financiramo upravo iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja. Govorimo o infrastrukturi, vodovodima, pristupnim cestama, vatrogasnim domovima, o sadržajima koji nedostaju ruralnim prostorima, o mjestima za druženje, opuštanje, sport i uslužnim djelatnostima koje će poboljšati kvalitetu života na hrvatskom selu. Otvorili smo novi natječaj za milijardu kuna, od čega je polovica rezervirana isključivo za izgradnju i opremanje 100-njak dječjih vrtića. Naš je cilj da što više djece iz malih naselja u Hrvatskoj dobije pristup kvalitetnom predškolskom odgoju, a njihovi roditelji poticaj za povećanje svojih obitelji te uvjete za ostanak u ruralnom prostoru", rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Ministarstvo Mjera 7 Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]