Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 08.02.2021. 16:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vođinci

Otvoren dječji vrtić financiran iz Programa ruralnog razvoja

Iznimno je važna realizacija ovakvih projekata koji na prvi pogled nemaju izravne veze s poljoprivredom, a kojima se dokazuje da su kvalitetan i sadržajan život u ruralnim područjima i demografska obnova hrvatskog sela naši strateški ciljevi, kaže ministrica.

Foto: Depositphotos/ChiccoDodiFC (ilustracija)
  • 164
  • 7
  • 0

Dječji vrtić "Mladost", financiran sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, otvorili su danas u Vođincima, općini na području Vinkovaca, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar obrane Mario Banožić.

U obnovu, dogradnju i opremanje uloženo je više od pet milijuna kuna čime se omogućio smještaj 69 djece za jednu jasličku skupinu (10 djece) i četiri vrtićke skupine (59 djece). "Projekt je obuhvatio sve potrebne instalacije te kompletno opremanje vrtića, kuhinje, radnih i gospodarskih prostorija namještajem i elektroopremom, čime se uz  povećanje kapaciteta stvorilo i pet novih radnih mjesta na puno radno vrijeme", navode iz Ministarstva poljoprivrede.

U okviru Mjere 7 ugovorena 53 projekta

Inače, Vukovarsko-srijemskoj županiji je kroz 23.504 ugovora Programa ruralnog razvoja te mjere tržišne i izravne potpore odobrena potpora od 3.4 milijarde kuna, od čega je isplaćeno više od tri milijarde kuna. Od toga su u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena 53 projekta vrijednosti veće od 136 milijuna kuna - uz brojne druge projekte, riječ je o ulaganjima u 12 dječjih vrtića, četiri ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda i 11 ulaganja u nerazvrstane ceste i jednu sportsku građevinu.

U sklopu obilaska, ministrica je posjetila i općinu Okučani u Brodsko-posavskoj županiji, gdje je održala radni sastanak s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave na temu učinkovitijeg korištenja uporabe poljoprivrednog zemljišta te isplate pomoći za štete od životinjskih vrsta koje obitavaju na ribnjacima, kao i o planovima pomoći i razvoja toga područja.

Također, obišla je kroz Program ruralnog razvoja obnovljeno nogometno igralište i popratne sportske sadržaje, projekt vrijedan 5,7 milijuna kuna, a koji uključuje rekonstrukciju tribina s građenjem nadstrešnice, rekonstrukciju parkirališta, nogometnog igrališta i građenje malonogometnog igrališta te rasvjete nogometnog igrališta.

"Iznimno je važna realizacija ovakvih projekata koji na prvi pogled nemaju izravne veze s poljoprivredom i kojima se kontinuirano dokazuje da su kvalitetan i sadržajan život u ruralnim područjima i demografska obnova hrvatskog sela strateški ciljevi ove Vlade“, poručila je Vučković.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Program ruralnog razvoja Dječji vrtić Vukovarsko-srijemska županija Rekonstrukcija Mjera 7.


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]