Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna sela
  • 03.05.2021. 14:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

Osječko-baranjska županija raspisala natječaj za "Pametna sela" vrijedan 200.000 kuna

Od pristiglih prijedloga napravit će bazu "pametnih ideja/inicijativa" koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz raznih fondova Europske unije. 

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 497
  • 146
  • 0

Raspisan je Javni natječaj za izradu projektnih ideja "Pametna sela" na području Osječko-baranjske županije.

Pravo prijave, pojašnjavaju iz Županije, imaju fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a lokacija provedbe projektne ideje mora obuhvaćati područje OBŽ.

Sudionicima natječaja čija projektna ideja ostvari najveći broj bodova dodjeljuje se 20 novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 200.000 kuna kako slijedi:

  • prva nagrada u iznosu od 30.000 kuna,
  • druga nagrada od 25.000,
  • treća 20.000 te 
  • četvrta od 15.000 kuna.

Također, dodjeljuje se i šest nagrada u iznosu od 10.000 te 10 od 5.000 kuna.

Podsjećaju, u svrhu poticanja, educiranja, podizanja svijesti i aktiviranja svih lokalnih čimbenika, Županija je još 2019. godine izradila Odluku o dodjeli nagrada za izradu projektnih ideja "Pametna sela“. 

"Poslije zapaženog prvog natječaja raspisanog prošle godine na koji je pristiglo 47 prijava, logično je raspisivanje novog natječaja ove godine na koji očekujemo još više prijava i nove ideje za razvoj naše Županije“, kaže Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije.   

Kao rezultat javnog natječaja, ističe, očekuju brojne projekte i ideje koje bi svojom realizacijom podizale kvalitetu života u ruralnim područjima te poticale ravnomjerni razvoj svih dijelova OBŽ.

Više o natječaju i obrazac prijave pronađite ovdje

Od pristiglih prijedloga tako će napraviti bazu "pametnih ideja/inicijativa" na ovome području koje bi imale mogućnost konkuriranja za sredstva iz raznih fondova Europske unije. 

"Realizacijom tih projekata očekujemo značajno podizanje kvalitete života u ruralnim područjima“, poručio je Marjančević.

Prijave se zaprimaju od 3. svibnja do 2. srpnja 2021. godine.


Tagovi

Pametna sela Osječko-baranjska županija Projektne ideje Javni natječaj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tips&tricks: Ako muku mučite s rovcima (mrmcima) u vrtovima, iskoristite stare plastične posudice od cvijeća, jogurta i sl., izrežite dno i pri sadnji korijen neka bude u posudici, zatrpajte zemljom i nadajte se najboljem :D Mi ovako sadimo... Više [+]