Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 17.01.2022. 10:50

Osigurana dodatna sredstva za sve stočare koji nisu dobili Covid potpore

Ministarstvo poljoprivrede na zahtjev HPK iznašlo je dodatna sredstva za sve stočare koji nisu dobili Covid potpore.

Foto: Depositphotos/jenoche
  • 3.698
  • 328
  • 2

Svi stočari koji su ostali bez Covid potpora, ipak će ih dobiti, priopćila je Hrvatska poljoprivredna komora. 

"Dobili smo potvrdu da je Ministarstvo poljoprivrede pronašlo dodatna sredstva na temelju našeg zahtjeva u kojem smo zatražili da svi stočari, koji ju nisu dobili do 31. prosinca 2021. godine, istu dobiju naknadno", izjavio je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Prošli su tjedan, naime, poslali dopis Ministarstvu i zatražili dodatna sredstva za isplatu za više stotina stočara koji su ostali bez nje zbog grešaka tijekom prijave i ispunjavanja zahtjeva.

Iz Komore podsjećaju kako je odluke o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19 krenula zaprimanjem zahtjeva 4.12.2021. godine. Obavijest je objavljena 5.12.2021. godine na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a zaprimanje Zahtjeva trajalo je do 13.12.2021. godine.

Ministarstvo uvažilo argumente

Prema prikupljenim podacima više stotina stočara nije dobilo potporu jer nisu predali svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme. Isti se Zahtjev za potporu podnosio Agenciji putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije izravno ili u podružnicama Agencije, korištenjem stručne podrške od strane djelatnika Ministarstva poljoprivrede ili djelatnika HAPIH-a.

Potpore nisu dovoljne, otkupna cijena mlijeka treba rasti minimalno 40 lipa

"U NN br.131/21 u objavi Pravilnika, bio je stavljen samo Prilog I kojeg su poljoprivrednici poslali, međutim dio poljoprivrednika nije dobro shvatio zahtjev za dostavu sve potrebne dodatne dokumentacije što je dovelo do zabune i  greške prilikom ispunjavanja zahtjeva", pojašnjavaju iz HPK.

Dodaju da je sukladno navedenom, Ministarstvo ipak uvažilo argumente i pronašlo rješenje prema kojem će se pomoći proizvođačima mlijeka kojima nisu isplaćene ove potpore.


Tagovi

HPK Potpore Covid mjere Stočari


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Haj došlo vrijeme... za zaštitu ječma od korova!