Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 29.12.2021. 15:25

Odobreno 15,7 milijuna kuna za projekte na potresom pogođenim područjima

Potpora je odobrena za 68 korisnika s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke te Zagrebačke županije.

Foto: Goran Gazdek
  • 154
  • 34
  • 0

Za korisnike koji se nalaze na potresom zahvaćenim područjima, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je odobrila projekte u vrijednosti potpore od 15,7 milijuna kuna za obnovu proizvodnih potencijala, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Potpora je, navode, odobrena za 68 korisnika s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke te Zagrebačke županije te je do sada isplaćeno više od 609 tisuća kuna.

"Agenciji i dalje pristižu zahtjevi za isplatu, a što znači da je sve veći broj završenih aktivnosti u sklopu projekata obnove", naglašavaju.   

Podsjećaju da se radi o prilagođenim i pojednostavljenim natječajima iz Mjere 5 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., čija svrha je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivrednicima je, pritom, omogućena brza prijava nastale štete, omogućene su prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, pojednostavljena je dokumentacija potrebna za prijavu, a obveza dostave pojedine dokumentacije pomaknuta je na kraj ulaganja.

"Kreiran je jamstveni program u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, koji osigurava isplatu predujma poljoprivrednicima, pri čemu se garancija može opravdati sve do zadnje rate", objašnjavaju dodajući da su savjetnici Ministarstva poljoprivrede podnosili prijave zajedno s poljoprivrednicima i pružali potrebnu podršku u vidu informacija i savjeta.

Napominju i da je jučer objavljen još jedan natječaj za ovu mjeru vrijedan 100 milijuna kuna. 


Tagovi

Mjera 5 Potpore Potres Obnova potencijala


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]