Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • APPRRR
  • 29.12.2021. 15:25

Odobreno 15,7 milijuna kuna za projekte na potresom pogođenim područjima

Potpora je odobrena za 68 korisnika s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke te Zagrebačke županije.

Foto: Goran Gazdek
  • 137
  • 34
  • 0

Za korisnike koji se nalaze na potresom zahvaćenim područjima, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je odobrila projekte u vrijednosti potpore od 15,7 milijuna kuna za obnovu proizvodnih potencijala, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Potpora je, navode, odobrena za 68 korisnika s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke te Zagrebačke županije te je do sada isplaćeno više od 609 tisuća kuna.

"Agenciji i dalje pristižu zahtjevi za isplatu, a što znači da je sve veći broj završenih aktivnosti u sklopu projekata obnove", naglašavaju.   

Podsjećaju da se radi o prilagođenim i pojednostavljenim natječajima iz Mjere 5 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., čija svrha je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivrednicima je, pritom, omogućena brza prijava nastale štete, omogućene su prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, pojednostavljena je dokumentacija potrebna za prijavu, a obveza dostave pojedine dokumentacije pomaknuta je na kraj ulaganja.

"Kreiran je jamstveni program u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, koji osigurava isplatu predujma poljoprivrednicima, pri čemu se garancija može opravdati sve do zadnje rate", objašnjavaju dodajući da su savjetnici Ministarstva poljoprivrede podnosili prijave zajedno s poljoprivrednicima i pružali potrebnu podršku u vidu informacija i savjeta.

Napominju i da je jučer objavljen još jedan natječaj za ovu mjeru vrijedan 100 milijuna kuna. 


Tagovi

Mjera 5 Potpore Potres Obnova potencijala


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mlado