AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Odobrene prve potpore mladim poljoprivrednicima

Odobrene prve potpore mladim poljoprivrednicima

Program ruralnog razvoja

Odobrene prve potpore mladim poljoprivrednicima

Datum: 06.07.2016. 16:00 |

3

Kategorija:

Financiranje

Agencija za plaćanja započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima".

Agencija za plaćanja započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima" temeljem povećane alokacije financijskih sredstava za ovu operaciju kojom sredstva javne potpore iznose ukupno 21.550.000 eura. Povećanje alokacije omogućava financiranje svih projekata mladih poljoprivrednika koji ispune kriterije sukladno Natječaju i Pravilniku, a koji su se javili na prvi natječaj za ovu operaciju.

Potpora iznosi 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno 50.000 eura po mladom poljoprivredniku.

Izdane prve tri odluke od dodjeli sredstava

Agencija je tako danas izdala prve tri odluke o dodjeli sredstava i to sljedećim korisnicima:

  • OPG Luka Šarčević iz Županje, 382.675 kuna
  • OPG Hrvoje Pavlović iz Velike, 381.150 kuna
  • OPG Dario Novacco iz Brtonigle, 381.150 kuna

Podsjetimo, korisnici operacije 6.1.1. su osobe starosti između 18 i 40 godina, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva (ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu), a poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

Isplaćene prve rate potpora iz mjere 6!

Prihvatljivi troškovi su kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda.

Također, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta te kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Foto: Karolina Tušek

Broj pregleda članka: 6834; Uspješnost članka: 412.7

Tagovi: Agencija za plaćanja, , Mladi poljoprivrednici, Povećana alokacija

Ključne riječi članka: odobrene, prve, potpore, mladim, poljoprivrednicima, kupnja, objekata, poljoprivredne, poljoprivrednog, potpora, sredstava, operaciju, dodjeli


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!


Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (34%)

Isuzu D-Max (9%)

Mitsubishi L200 (8%)

Nissan Navara (7%)

Toyota Hilux (19%)

VW Amarok (21%)

Broj glasova: 201

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »