Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 06.07.2016. 16:00

Odobrene prve potpore mladim poljoprivrednicima

Agencija za plaćanja započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima".

Foto: Karolina Tušek
  • 6.909
  • 350
  • 0

Agencija za plaćanja započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima" temeljem povećane alokacije financijskih sredstava za ovu operaciju kojom sredstva javne potpore iznose ukupno 21.550.000 eura. Povećanje alokacije omogućava financiranje svih projekata mladih poljoprivrednika koji ispune kriterije sukladno Natječaju i Pravilniku, a koji su se javili na prvi natječaj za ovu operaciju.

Potpora iznosi 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno 50.000 eura po mladom poljoprivredniku.

Izdane prve tri odluke od dodjeli sredstava

Agencija je tako danas izdala prve tri odluke o dodjeli sredstava i to sljedećim korisnicima:

  • OPG Luka Šarčević iz Županje, 382.675 kuna
  • OPG Hrvoje Pavlović iz Velike, 381.150 kuna
  • OPG Dario Novacco iz Brtonigle, 381.150 kuna

Podsjetimo, korisnici operacije 6.1.1. su osobe starosti između 18 i 40 godina, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva (ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu), a poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

Isplaćene prve rate potpora iz mjere 6!

Prihvatljivi troškovi su kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda.

Također, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta te kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Foto: Karolina Tušek


Tagovi

Agencija za plaćanja Mladi poljoprivrednici Povećana alokacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/