• Isplata potpora
  • 03.07.2018. 13:30

Od predviđenih 3,4 milijarde kuna odobreno i isplaćeno 3.351.117.821,78 kuna potpora!

Potpore su isplaćene na žiro račune ukupno 105.000 poljoprivrednih gospodarstava, stoji u odgovoru Ministarstva poljoprivrede. A što je s potporama koje nisu isplaćene?

Foto: Bigstockphoto/simazoran
  • 6.598
  • 336
  • 0

Od predviđenih 3,4 milijarde kuna, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je i isplatila 3.351.117.821,78 kuna potpora: izravnih potpora, potpora male vrijednosti (za nacionalno osjetljive sektore) i IAKS mjere ruralnog razvoja (10, 11 i 13) što predstavlja skoro 99% svih isplata. Potpore su isplaćene na žiro račune ukupno 105.000 poljoprivrednih gospodarstava, stoji u odgovoru Ministarstva poljoprivrede. 

Naime, s obzirom na vaše upite o isplatama poticaja odnosno ukazivanju da sve planirano nije isplaćeno do 30. lipnja, zatražili smo odgovor što je sve i koliko isplaćeno. 

"Potpore nisu isplaćene za manji broj korisnika (npr. 108 korisnika u mjeri 11 – ekološkoj proizvodnji) kojima je kontrolom na terenu utvrđena nesukladnost veća od 20%, pa će tim korisnicima isplata biti umanjena (za iznos sankcije po utvrđenoj nepravilnosti) ili kompletno obustavljena ovisno o postotku nesukladnosti. Svim korisnicima kod kojih nisu utvrđene nikakve nesukladnosti potpore su isplaćene", objašnjavaju. 

U slučaju pojedinačnih upita vezano za isplatu potpora, dodaju, potrebno je javiti se sa svojim MIBPG-om Agenciji za plaćanja na mail [email protected]

"Agencija za plaćanja upravo priprema informativni izračun o isplaćenim potporama za svakog pojedinačnog korisnika, koji će im biti poslan na kućne adrese kao i prošle godine", zaključuje se u odgovoru na naš upit. 


Tagovi

Isplate Potpora APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li neko može da mi kaže koja je vrsta kruške u pitanju...