Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 12.07.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

OBŽ: Odobrene potpore u ruralnom turizmu za 48 korisnika!

To su potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 564
  • 41
  • 0

Župan Ivan Anušić potpisao je danas (12. srpnja 2019. godine) ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu za 2019. godinu s 48 korisnika. Naime, kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa se, između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti, iz županijskog proračuna odobrava i tri vrste potpora u ruralnom turizmu.

To su potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama. Prethodno, na sjednici Kolegija, župan je donio rješenja o odobravanju tih potpora, a nakon današnjeg potpisivanja ugovora slijedi njihova isplata korisnicima.

Odobreno je ukupno 664.000,00 kuna

"Osječko-baranjska županija nastoji svojim aktivnostima i sredstvima pomoći svima koji se bave turizmom, pa između ostalog i sufinancirati njihove aktivnosti. Konkretne rezultate već vidimo jer prema zadnjim podacima bilježimo ozbiljne postotke povećanja posjeta turista našem području, a što je najznačajnije, povećava se i broj onih koji se bave turističkim uslugama. Turizam je jedan od strateških prioriteta razvoja naše Županije i djelatnost koju možemo kvalitetno razvijati, što želimo pokazati i potvrditi i na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se prvi puta održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, u našoj i ostalim slavonskim županijama", rekao je župan Ivan Anušić.

Na sva tri javna poziva za dodjelu potpora u ruralnom turizmu za 48 korisnika odobreno je ukupno 664.000,00 kuna. Najviše sredstava odobreno je za potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije, pa je ukupni iznos od 602.800,00 kuna odobren za 39 korisnika. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna.

  • Potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 28.700,00 kuna odobrene su za četiri korisnika, a iznose do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, najviše do 10.000,00 kuna.
  • Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova. Odobreno je pet potpora u ukupnom iznosu od 32.500,00 kuna.

Još uvijek se možete prijaviti

Javni pozivi za potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i dalje su otvoreni, točnije do iskorištenja proračunom planiranih sredstava za tu namjenu, a možete ih pronaći OVDJE.

Za više informacija obratite se Osječko-baranjskoj županiji na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Osječko-baranjska županija Potpore u ruralnom turizmu Ivan Anušić


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]