• Ruralni razvoj

Objavljene su izmjene drugog Natječaja za tip operacije 3.2.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve izmjene drugog Natječaja za provedbu tipa operacije 3.2.1 Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja.

Foto: Jumpstory
  • 149
  • 13
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve izmjene drugog Natječaja za provedbu podmjere 3.2. Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu, provedba tipa operacije 3.2.1 Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja.

Kako pojašnjavaju, u Natječaju se Prilog 1 Uvjeti prihvatljivosti zamjenjuje novim, a u ostalim dijelovima Natječaj ostaje neizmijenjen.

Podsjećamo, svrha natječaja je sufinanciranje troškova za provođenje aktivnosti predviđenih Planom informiranja i promoviranja, a u cilju poboljšanja svijesti potrošača o postojanju i specifikaciji proizvoda proizvedenih u okviru sustava zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI) i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) te sustava zajamčeno tradicionalnog specijaliteta (ZTS), kao i u sustavu ekološke proizvodnje.

Dodatne informacije o natječaju možete pronaći ovdje.

Prihvatljivi korisnici su:

  • skupine proizvođača koji sudjeluju u sustavima kvalitete (sustav zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla; sustav zajamčeno tradicionalnog specijaliteta; nacionalnim sustavima kvalitete) 
  • udruge ekoloških poljoprivrednih proizvođača čiji su članovi proizvođači uključeni u ekološku proizvodnju u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Potpora se odobrava na razdoblje do četiri godine, odnosno najduže do 2023. godine u maksimalnom iznosu do 100.000 eura, odnosno maksimalno do 30.000 eura godišnje u protuvrijednosti u kunama.  

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 9.480.000,00 kuna, dok je intenzitet javne potpore 70 % od ukupno prihvatljivih troškova (85 % EU i 15 % RH).


Tagovi

APPRRR Potpore Informiranje Promoviranje ZOI ZOZP ZTS


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

04.06.2021 #mojepovrće