• Ruralni razvoj
  • 01.12.2021. 09:00

Objavljene inicijalne rang liste za operaciju 7.4.1

Agencija za plaćanja je na temelju odluke Ministarstva poljoprivrede izmijenila treći Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. u dijelu koji se odnosi na iznos raspoloživih sredstava.

Foto: Maja Celing-Celić (ilustracija)
  • 851
  • 94
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objaviao je inicijalne rang liste za treći Natječaj iz tipa operacije 7.4.1 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, Agencija za plaćanja je na temelju odluke Ministarstva izmijenila treći Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. u dijelu koji se odnosi na iznos raspoloživih sredstava povećavši ih za 134 milijuna kuna, odnosno s 250 milijuna kuna na 384 milijuna kuna.

Izmjenu trećeg Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1 možete pogledati ovdje.

Nadalje, kažu, ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 150 milijuna kuna za sektor društvenih domova/kulturnih centara i sportskih građevina, 100 milijuna kuna za sektor vatrogasnih domova, 84 milijuna kuna za sektor dječjih vrtića te 50 milijuna kuna za sektor tržnica.

"Napominjemo da se inicijalne-rang liste objavljuju isključivo radi informiranja javnosti i korisnika te da one ni na koji način ne određuju konačan redoslijed korisnika, s obzirom na to da u postupku administrativne kontrole može doći do umanjenja deklariranog broja bodova ili odbijanja zahtjeva za potporu, što izaziva pomicanja korisnika na rang listi tako da korisnici koji su trenutno ispod crte mogu doći iznad i obratno", stoji u priopćenju.

Ujedno, korisnike su zamolili za strpljenje s obzirom na povećanje inicijalno planirane alokacije i potrebno dodatno vrijeme za obradu zahtjeva za potporu. 

Inicijalne rang liste trećeg Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1 po svakom sektoru možete pogledati ovdje.


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 7 Inicijalne rang liste


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mačak Otto i te dosadne koke 😸🐔