Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 3.
  • 27.01.2021. 10:30

Objavljen treći Natječaj za tip operacije 3.1.1. vrijedan 8,5 milijuna kuna

Svrha Natječaja je, pojašnjavaju, podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 374
  • 18
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je treći Natječaj za provedbu mjere 3. Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode, podmjere 3.1. Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete, tipa operacije 3.1.1. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha Natječaja je, pojašnjavaju, podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Prihvatljivi korisnici su oni koji prvi put ulaze ili najdulje pet godina sudjeluju u:

  • sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete te sustavu neobveznih izraza kvalitete u skladu s EU i nacionalnom zakonodavstvu ili
  • nacionalnom sustavu kvalitete ili
  • sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare) pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 "Ekološki uzgoj“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020 (odnosno da nisu podnijeli jedinstveni zahtjev za potporu za tu mjeru), osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici mjere 11 "Ekološki uzgoj“ iz Programa i tipa operacije 3.1.1.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 8.500.000 kuna. Potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama, a intenzitet je do 100%.

Natječaj i ostale informacije možete pronaći ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 8. veljače 2021. godine od 12:00 sati do 31. prosinca 2021. godine do 12:00 sati.


Tagovi

APPRRR Mjera 3 Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi Sustav kvalitete


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Filter rizika bioraznolikosti - alat za kompanije i financijske institucije

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u Davosu, gdje se održava Svjetski ekonomski forum, lansira novi alat - Filter rizika bioraznolikosti (Biodiversity Risk Filt...

Više [+]