Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječni sektor
  • 08.04.2022. 08:45

Objavljen natječaj: Za sektor mliječnog govedarstva 30 milijuna kuna

Visina potpore po projektu iznosi od 5 tisuća eura do 300 tisuća eura, a intenzitet javne potpore do 50 posto prihvatljivih troškova, uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto.

Foto: Martina Popić
  • 906
  • 131
  • 0

Objavljen je Natječaj iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na dodjelu potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te povećanja plodnosti tla (operacija 4.1.2.).

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 30 milijuna kuna, a rok za podnošenje zahtjeva započinje 27. travnja i traje do 30. lipnja 2022. godine.

"Stočari će moći ulagati u skladišne kapacitete za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje, strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu organskog gnojiva te pripremu dokumentacije i druge troškove", objašnjavaju.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.

Nadalje, visina potpore po projektu iznosi od 5 tisuća eura do 300 tisuća eura, a intenzitet javne potpore do 50 posto prihvatljivih troškova, uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto za mlade poljoprivrednike, za ulaganje u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajednički projekt.

Detalje Natječaja pronađite ovdje.

"U sklopu ovoga Natječaja prihvatljivi su isključivo korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za prihvatljiva ulaganja na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ - ulaganja u sektor mliječnog govedarstva, kao nastavak pomoći sektoru", naglašavaju iz Ministarstva. 


Tagovi

Natječaj Mliječni sektor Stajski gnoj Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić