Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 22.03.2023. 14:00

Objavljen Javni poziv - financiraju se radovi gospodarenja u privatnim šumama

Cilj ovog Javnog poziva je i unaprijediti gospodarenje šumama privatnih šumoposjednika u Republici Hrvatskoj, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 1.876
  • 107
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni poziv za podnošenje prijave za financiranje radova gospodarenja u šumama privatnih šumoposjednika za 2024. godinu iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma.

"Cilj ovog Javnog poziva je kroz radove gospodarenja šumama (uzgojni radovi) poboljšati kakvoću i gospodarsku vrijednost šumskih proizvoda i unaprijediti gospodarenje šumama privatnih šumoposjednika u Republici Hrvatskoj", navode u priopćenju. 

Predmet ovog Javnog poziva je financiranje radova gospodarenja u šumama privatnih šumoposjednika, i to: prirodne i umjetne obnove šuma, njihove njege, podizanja novih na neobraslom šumskom zemljištu, zatim sanacije i obnove onih oštećenih biotskim i abiotskim čimbenicima, njihova zaštita od štetnih organizama i požara.

Pravo podnošenja prijave ima vlasnik upisan u Upisnik privatnih šumoposjednika, koji nema evidentiran dug po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava.

Ukupni godišnji iznos sredstava za financiranje radova gospodarenja šumama privatnih šumoposjednika utvrđuje se Operativnim godišnjim planom za 2024. godinu, stoji u Javnom pozivu. 

 Javni poziv možete pronaći ovdje ili u dokumentu ispod teksta. 

 Iz Ministarstva napominju da rok za podnošenje prijave traje do 31. kolovoza 2023.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Ministarstvo poljoprivrede Gospodarenje Privatne šume Šumoposjednici


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]