Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 29.01.2017. 09:00

O izmjenama mjera ruralnog razvoja

Održan prvi sastanak regionalnih koordinatora lokalnih razvojnih agencija s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja.

  • 3.146
  • 326
  • 0

U Kino dvorani Ministarstva Gospodarstva održan je prvi sastanak s regionalnim koordinatorima na temu provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020.

Na sastanku su sudjelovali regionalni koordinatori imenovani od strane regionalnih razvojnih agencija čiji su osnivači jedinice lokalne (regionalne) samouprave te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Upoznavanje s izmjenama mjera ruralnog razvoja

Cilj sastanka je bio upoznavanje s izmjenama u mjerama ruralnog razvoja koje nas očekuju u nadolazećem razdoblju.

Nazočnima se obratio pomoćnik ministra, Krešimir Ivančić koji je istaknuo svu važnost koordiniranog djelovanja svih tijela uključenih u upravljanje i provedbu Programom, kao osnovnog preduvjeta boljeg povlačenja sredstava.

Uloga regionalnih koordinatora i njihovih institucija je informiranje potencijalnih korisnika na svojim područjima o mogućnostima koje im se pružaju u sklopu Programa ruralnog razvoja.

S nestrpljenjem se čeka objava natječaja Podmjere 7.4

U dinamičnu raspravu uključio se veliki broj sudionika koji su imali brojna pitanja vezana uz pojedine mjere, poglavito mjeru 7, podmjeru 7.4 "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" za koju se s nestrpljenjem očekuje objava prvog natječaja.

Sudionici su imali i konstruktivnih prijedloga koji bi, po njihovu mišljenju, trebali doprinijeti kvaliteti projekata koji će se prijavljivati na buduće natječaje.

Glasnik ruralnog razvoja

Dogovoreno je kako će se ovakvi i slični sastanci održavati najmanje jednom mjesečno, odnosno i češće kada se za tim ukaže potreba.

Kontakt podatke regionalnih koordinatora moći ćete uskoro pogledati na Facebook profilu, kao i u sljedećem Glasniku Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, a možete se besplatno pretplatiti ukoliko ostavite svoju adresu e-pošte na početnoj stranici ruralnirazvoj.hr, u kućici "Prijavite se na glasnik".


Tagovi

Program ruralnog razvoja Regionalni sastanak


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer