• Javno savjetovanje

Novo u 2019.: Mjera 14 dostupna i za uzgajivače ovaca i koza!

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje o Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja.

Foto: Pixabay/julie_vy12
  • 3.237
  • 209
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu

Kako objašnjavaju, Pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2019. godinu propisuje se podnošenje jedinstvenog zahtjeva u kampanji 2019, način provedbe te detaljni uvjeti i postupci za ostvarivanje potpore iz programa izravnih plaćanja, za IAKS mjere ruralnog razvoja iz programa ruralnog razvoja te za potpore male vrijednosti u okviru državnih potpora.

Novosti u kampanji za 2019. godinu odnose se na:

U okviru IAKS mjera ruralnog razvoja unutar Mjere 14 Dobrobit životinja od 2019. godine poljoprivrednicima će biti omogućeno podnošenje zahtjeva za potporu za nove operacije:

  • 10.1.14. Dobrobit životinja u kozarstvu
  • 10.1.15. Dobrobit životinja u ovčarstvu

Savjetovanje je otvoreno do: 20.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje IAKS mjere Izravne potpore Mjera 14 Dobrobit životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Željno iščekujemo kišu! Polagano rastemo, očekivali smo puno bolje, ali zadovoljni smo i ovime, kakva je godina dobro je!! Mrkvica se trgnula iz zimskog sna, krumpir okopan i zagrnut, grah polagano niče mada je trebao već biti veliki ali po... Više [+]