AgroKlub.com

\

Financiranje

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Financiranje » Novi Pravilnik o Mjeri 4, uskoro i natječaji

Novi Pravilnik o Mjeri 4, uskoro i natječaji

Mjera 4

Novi Pravilnik o Mjeri 4, uskoro i natječaji

Datum: 21.04.2017. 13:30 |

1

Kategorija:

Financiranje

Objavljen je novi Pravilnik o provedbi mjere 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva!

Novi Pravilnik o provedbi mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., NN 37/2017.

U Narodnim novinama broj 37 od 14. travnja 2017. objavljen je novi Pravilnik o provedbi mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Natječaji Mjere 4

Pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama", odnosno u ponedjeljak, 24. travnja 2017. kada će biti objavljeno i nekoliko natječaja na temelju tog Pravilnika.

  • Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, sektor voća i povrća, od 6.000 do 250.000 eura ekonomske veličine
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, sektor voća i povrća, preko 250.000 eura ekonomske veličine
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, stočarstvo i peradarstvo, od 8.000 do 250.000 eura ekonomske veličine
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, stočarstvo i peradarstvo, preko 250.000 eura ekonomske veličine
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.2 Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš

Pravilnik možete pogledati na poveznici ovdje.

Manji opseg dokumentacije

U skladu s novim Pravilnikom, prijave će se odvijati u dvije faze od kojih će u prvoj fazi od korisnika biti tražen manji opseg dokumentacije. Vrlo brzo nakon zatvaranja natječaja korisnici koji prolaze u drugu fazu bit će o tome obaviješteni te će im biti omogućena dostava dodatne dokumentacije.

Također, korisnici za koje nema dostatnih sredstava, također će to znati vrlo brzo po zatvaranju natječaja te im neće biti stvoren dodatni trošak pripreme dokumentacije.

Cjelokupni postupak odabira u APPRRR trebao bi trajati maksimalno 120 dana ne računajući vrijeme koje korisnik ima za dostavu dokumentacije što je značajno brže u odnosu na 18 mjeseci iz prvog natječaja.

Prijave za podmjeru 4.1. od 2. lipnja 2017.

Prijave će se primati tek od 2. lipnja 2017. godine tako da je korisnicima ostavljeno dovoljno vremena da pripreme svoje projekte te budu spremni za prijavu.

Natječaj za podmjeru 4.2. u svibnju

Natječaj za podmjeru 4.2., najavljenu za 18. travnja 2017. odgađa se do stupanja na snagu Pravilnika za podmjeru 4.2. što se očekuje početkom svibnja.

Foto: bigstockphoto.com, budabar

Broj pregleda članka: 9193; Uspješnost članka: 555.65

Izvor: Ruralni razvoj

Tagovi: Potpore, Natječaji, Mjera 4

Ključne riječi članka: novi, pravilnik, o, mjeri, 4, uskoro, i, natjecaji, natječaj, pravilnik, operacije, dokumentacije, provedbu, poljoprivrednih, gospodarstava, konkurentnosti, veličine, ekonomske, podmjeru, modernizacija, ulaganja, povećanje, natječaja, restrukturiranje, mjere, travnja, prijave, tipa operacije, provedbu tipa, eura ekonomske, ekonomske veličine, veličine natječaj, poljoprivrednih gospodarstava, povećanje konkurentnosti, restrukturiranje modernizacija, konkurentnosti poljoprivrednih, travnja 2017, novi pravilnik, eura ekonomske veličine, ekonomske veličine natječaj, povećanje konkurentnosti poljoprivrednih, konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, poljoprivrednih gospodarstava stočarstvo, manji opseg dokumentacije, programa ruralnog razvoja, ruralnog razvoja republike, fizičku imovinu podmjere, poljoprivrednih gospodarstava sektor, razvoja republike hrvatske


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."