Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Male klaonice
  • 04.07.2022. 13:30

Novi natječaj: Za ulaganja u male klaonice 20 milijuna kuna

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 6. rujna 2022. godine do 8. studenoga 2022. godine.

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 1.044
  • 110
  • 0

Objavljen je Natječaj iz Programa ruralnog razvoja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" – male klaonice.

"Natječaj ima za svrhu povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju odnosno rekonstrukciju malih klaonica s ili bez opremanja ili kupnje pokretnih klaonica, a vrijedan je 20 milijuna kuna", priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode, planirano je poboljšanje konkurentnosti primarnih proizvođača njihovom boljom integracijom u poljoprivredno-prehrambeni lanac, a korisnici će, između ostalog, imati priliku ulagati u opremu za klaoničku obradu trupova i organa, vaganje i označavanje trupova, rashladne komore ili uređaj za hlađenje odgovarajućeg kapaciteta, uz opremu za manipulaciju sirovina i nusproizvoda.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe (mikro, mala i srednja poduzeća) te velika poduzeća koja imaju odobren objekt kojim su registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda, a koja je predmet ulaganja u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju (17. lipnja 2022.).

I to u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla ili fizičke i pravne osobe (mikro, mala i srednja poduzeća), koje nemaju odobren objekt (nisu registrirane) za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu imaju odobren objekt za preradu poljoprivrednih proizvoda u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla.

Detalje pronađite ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 6. rujna 2022. godine do 8. studenoga 2022. godine.


Tagovi

Male klaonice Natječaj Ministarstvo poljoprivrede Tip operacije 4.2.1


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]