Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 01.04.2022. 09:00

Natječaji vrijedni 145 milijuna kuna za sektor šumarstva u javnoj su raspravi

Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet ovisi o tipu operacije

Foto: Maja Celing-Celić
  • 216
  • 43
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede je u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću uputilo nacrte natječaja Programa ruralnog razvoja koji se odnose na modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima vrijednog 100 milijuna kuna te konverziju degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura vrijednog 45 milijuna kuna.

"Svrha Natječaja operacije 8.6.1.  je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima, a prihvatljivi korisnici su obrti, trgovačka društva, šumoposjednici, udruge šumoposjednika u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća", pojašnjavaju iz Ministarstva.

Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto.

Natječaj u okviru operacije 8.5.1. "Konverzija degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura" predviđen je za šumoposjednike te im osigurava dodjelu sredstava za prevođenje degradiranih šumskih sastojina, šumskih sastojina narušene strukture po vrstama drveća i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika.

Visina javne potpore po projektu iznosi od 5 do 700 tisuća eura, a intenzitet javne potpore iznosi 100 posto te je osigurana iz Instrumenta Europske unije za oporavak.

Više informacija pronađite u dokumentima ispod teksta, a e-savjetovanja su dostupna ovdje za tip operacije 8.6.1. te na ovoj poveznici za 8.5.1.


Tagovi

Javno savjetovanje Sektor šumarstva Ministarstvo poljoprivrede Financiranje Natječaji


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Program konferencije #AgroRocks okupit će brojne poduzetnike, poljoprivrednike i predstavnike vlasti. Sve ćete moći pratiti u petak, 14.10. putem YouTube kanala Agrokluba #DigitalnaPoljoprivreda #NoveTehnologije