Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Croatia osiguranje
  • 12.04.2017. 19:00

Nadati se najboljem ili se ipak osigurati?

Je li osiguranje luksuz? Ove godine se u odnosu na prošlu udvostručio broj osiguranika, a jedan od glavnih razloga je i prošlogodišnji proljetni mraz koji je nanio velike štete na kulturama.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com
  • 2.316
  • 157
  • 0

Osiguranje usjeva važno je zbog zaštite imovine, zaštite ulaganja, transfera rizika te održivog kontinuiteta proizvodnje.

Podaci govore kako je samo 5% poljoprivrednika osigurano, odnosno osigurano je 40% poljoprivrednog zemljišta (to su uglavnom velike pravne osobe koje uzimaju u obzir prednosti osiguranja).

Iznos štete od elementarne nepogode u 2016. godini iznosio je 1,5 milijardu kuna. Od toga je tek 20 milijuna kuna nadoknadila država kroz 111 jedinica lokalne samouprave, dok su 112 milijuna kuna nadoknadile osiguravajuće kuće. Dolazimo do računice kako 1,3 milijarde kuna štete pada na teret poljoprivrednicima.

Ove godine se u odnosu na prošlu udvostručio broj osiguranika, a jedan od glavnih razloga je i prošlogodišnji proljetni mraz koji je nanio velike štete na kulturama.

Je li osiguranje luksuz?

Poljoprivrednici na osiguranje ne bi trebali gledati kao luksuz, već kao planirani izvjestan trošak. Ukoliko dođe do elementarne nepogode, poljoprivrednici ne mogu čekati pomoć države.

Croatia osiguranje nudi osiguranje proizvodnje od ledotuča, oluja, poplava, mraza i pozeba, posolice, udara groma, životinjskih bolesti. U planu je oformiti i nove vrste rizika (suša, prekomjerno kišenje).

Croatia osiguranje je osiguravateljska kuća s dugom tradicijom zaštite poljoprivrednika i plodova njegovog rada. Idealan je partner već 133 godine s preko 70% udjela u osiguranju poljoprivredne proizvodnje.

Subvencioniranje premije osiguranja

Croatia osiguranje nudi ugovaranje polica osiguranja prema Pravilniku M17 "Upravljanje rizicima", podmjere 17.1. "Osiguranje usjeva, životinja i biljaka" po kojima osiguranici mogu ostvariti povrat do 65% premije osiguranja po polici. Povrat premije ostvaruje se predajom zahtjeva putem Agroneta, bez obzira da li je šteta nastala.

"Poljoprivrednicima savjetujemo da se ne izlažu opasnostima i da osiguraju svoju proizvodnju na vrijeme", kažu iz Croatia osiguranja.

Za sve informacije o osiguranju poljoprivredne proizvodnje, obratite se na besplatni info telefon: 0800 1884.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com


Tagovi

Croatia osiguranje Usjevi Elementarna nepogoda Suša Mraz Premija Šteta


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]