Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Javno savjetovanje
  • 18.01.2022. 09:00

Nacrt natječaja za tip operacije 3.1.1 vrijedan tri milijuna kuna u javnom savjetovanju

Svrha Natječaja je podizanje vrijednosti domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz sudjelovanje u sustavima kvalitete s ciljem stvaranja njihove prepoznatljivosti na tržištu.

Foto: Depositphotos/zlikovec
  • 231
  • 66
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 3.1.1 "Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. pušten je u javno savjetovanje.

Kako stoji u nacrtu, prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika u skladu s nacionalnim zakonodavstvom u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Također, i oni koji prvi put ulaze ili najdulje pet godina sudjeluju u sustavu kvalitete za zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, sustavu za zajamčeno tradicionalne specijalitete, nacionalnom sustavu kvalitete ili sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje (uključujući ekološke pčelare) pod uvjetom da nisu korisnici mjere 11 "Ekološki uzgoj" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, osim kategorije ekoloških prerađivača koji mogu istovremeno biti korisnici mjere 11.

Maksimalno 3.000 eura godišnje

Ukupan iznos raspoloživih sredstva natječaja iznosi tri milijuna kuna, a potpora se odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 15.000 eura po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno maksimalno do 3.000 eura godišnje po korisniku/poljoprivrednom gospodarstvu u protuvrijednosti u kunama.

Iznos godišnje potpore određuje se u skladu s iznosom prihvatljivih troškova iz zahtjeva za isplatu, navodi se u nacrtu.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 31.1.2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Javno savjetovanje Tip operacije 3.1.1 Potpore Sustavi kvalitete


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mlado
Mladi roj i mladi pčelari 😉