Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 10.12.2021. 10:30

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 8.6.2. u javnom savjetovanju

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po natječaju je 147 milijuna kuna.

Foto: Martina Popić
  • 474
  • 52
  • 0

Otvoreno je javno savjetovanje za nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 8.6.2. - Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, svrha ovog natječaja je povećanje učinkovitosti, okolišne prihvatljivosti, ergonomije i radnih procesa u predindustrijskoj preradi drva kroz modernizaciju postojećih i uvođenje učinkovitih i okolišno pogodnih tehnologija, strojeva, alata i opreme.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 147 milijuna kuna. U nacrtu stoji da je najniža visina javne potpore po projektu 10.000 dok je najviša milijun eura.

Projekt se odnosi na ulaganje u kupnju novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva i/ili onih za proizvodnju peleta i briketa. Zatim instalaciju i/ili kupnju opreme za informacijsko - komunikacijske tehnologije u postupcima predindustrijske prerade drva te izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata te novu i rabljenu opremu za sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu drvnih proizvoda. 

Kako bi ostvario pravo na potporu, korisnik mora dokazati da ulazna količina drvne sirovine – oblovine u zadnje dvije godine koje prethode godini podnošenja zahtjeva za potporu nije bila veća od 10.000 m³ godišnje, navedeno je u nacrtu natječaja.

Prihvatljivi korisnici su obrti, trgovačka društva i zadruge u rangu mikro, malog i srednjeg poduzeća. A moraju biti registriran za djelatnost u preradi drva, pravne osobe moraju imati iskazanu jednu zaposlenu osobu prema satima rada u godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika za zadnje odobreno računovodstveno razdoblje. Nadalje, financijske obveze prema državnom proračunu moraju biti podmirene, a moraju izvršiti zatraženi povrat sredstava odnosno uredno podmirivati obveze nastale iz zahtjeva za povrat sredstava dodijeljenih u drugom natječaju iz bilo kojeg javnog izvora (uključujući iz fondova EU -a). Također, korisnik ne smije biti u blokadi više od 30 dana u proteklih pola godine.

Sve detaljnije informacije o samom natječaju pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 23. prosinca 2021., napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Drvna industrija 8.6.2. Modernizacija Drvoprerađivači


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]