Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnova
  • 29.12.2021. 08:50

Na kućne adrese stižu ugovori za obnovu od potresa vrijedni 3,2 milijuna kuna

Korisnicima iz Sisačko-moslavačke županije upućeni su ugovori o financiranju za obnovu od potresa. Otvoren je i novi natječaj.

Foto: Goran Gazdek
  • 265
  • 70
  • 0

Na adrese 11 korisnika u Sisačko-moslavačkoj županiji upućeni su ugovori o financiranju vrijedni više od 3,2 milijuna kuna, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, riječ je o Natječaju iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog potresima, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Podsjećamo kako je u pojednostavljenoj i ubrzanoj proceduri objavljen još jedan Natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 100 milijuna kuna.

Objavljen natječaj, novih 100 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala

Intenzitet javne potpore iznosi 100 posto, a rok za podnošenje zahtjeva i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 28. siječnja 2022. do 28. ožujka 2022. godine.

Do sada je izdano više od 50 odluka o dodjeli potpore te započeto s isplatama sredstava, pri čemu je, kažu iz Ministarstva, primjetan porast projekata koji uključuju obnovu gospodarskih objekata. 

"Natječaje za financiranje obnove poljoprivrednih potencijala objavljivat ćemo dokle god će biti interesa i potrebe poljoprivrednika za takvim tipom potpore", poručuju iz Ministarstva.


Tagovi

Potres Obnova Ugovori Natječaj Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.