• APPRRR
  • 02.07.2020. 15:20

Na adrese poljoprivrednika poslano novih 130 ugovora vrijednih više od 45 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala je 130 novih ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 2.229
  • 169
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala je 130 novih ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., ukupne vrijednosti potpore veće od 45 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

“Za operaciju 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" poslano je 71 ugovora vrijednosti 7,9 milijuna kuna, a svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Sredstva u okviru operacije namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima putem kojih se financira kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,  gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasada, a moguća je i gradnja i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda”, pojašnjavaju. 

Potpisana 42 nova ugovora iz Programa ruralnog razvoja vrijedna 6,7 milijuna kuna

Za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva poslana su dva ugovora u vrijednosti od 550 tisuća kuna, a za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš tri ugovora vrijedna 2,4 milijuna kuna.

Ulaže se i u okoliš, infrastrukturu i stanovništvo

Također, poslana su 22 ugovora vrijedna gotovo 14 milijuna kuna za operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture putem kojih će korisnici izgraditi poučne staze, male rekreacijske objekte, vidikovce, skloništa, postaviti informativne ploče, a sve u svrhu javne dobrobiti i rekreacijske vrijednosti šuma, kao i 3 ugovora vrijedna 9,4 milijuna kuna za operaciju 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva.

“Za operaciju 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije, koja su vrijedna 11,5 milijuna kuna poslano je 29 ugovora”, zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

APPRRR Potpore Ugovori Operacija 6.3.1. Operacija 4.1.1. Operacija 8.5.2. Operacija 7.4.1.


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.