Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 02.06.2021. 19:00

Mjere 4 i 9: Objavljena tri natječaja vrijednosti 280 milijuna kuna

Riječ je o natječajima tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te 9.1.1 Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.552
  • 180
  • 0

Čak 280 milijuna kuna vrijednost je objavljenih triju natječaja iz Programa ruralnog razvoja namijenjenih podizanju novih i/ili restrukturiranju postojećih višegodišnjih nasada, podizanju novih i/ili restrukturiranju vinograda stolnih kultivara te uspostavi proizvođačkih grupa i organizacija. 

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, putem operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada planirano je podizanje konkurentnosti PG-ova u sektoru voćarstva, pri čemu vrijednost raspoloživih sredstava u sklopu novog Natječaja iznosi 200 milijuna kuna.

Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru voća sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija mogu popuniti i podnijeti zahtjev za potporu u AGRONET-u od 16. srpnja do 30. rujna 2021. godine.

U svrhu podizanja konkurentnosti sektora vinarstva, putem također operacije 4.1.1, za podizanje novih i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara planirana su ulaganja u uređenje, opremanje i sadnju, a na raspolaganju su sredstva u ukupnom iznosu od 70 milijuna kuna.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru vina, a zahtjev za potporu se također može popuniti i podnijeti u AGRONET-u od 16. srpnja do 30. rujna 2021. godine.

Kada je u pitanju mjera 9, novi Natječaj u sklopu operacije 9.1.1 Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija vrijedan je 10 milijuna kuna te predviđa aktivnosti iz poslovnih planova priznatih proizvođačkih organizacija, pri čemu se stopostotna potpora odobrava na razdoblje do pet godina u maksimalnom iznosu do 500 tisuća eura.

Prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 1. siječnja 2018. godine i kojima je odobren Poslovni plan od strane Ministarstva, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 14. lipnja do 14. srpnja 2021. godine.

Mijenja se, napominju dalje, i rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu Natječaja za tip operacije 4.1.1. ulaganja u alternativne načine držanja kokoši nesilica u sektoru peradarstva te je sada rok za prijavu razdoblje od 14. lipnja do 14. rujna 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 4 Mjera 9 Sektor voćarstva Sektor vinogradarstva Proizvođačke organizacije Kokoši nesilice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]