Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 23.05.2018. 14:25

Mjera 7: sutra se potpisuju ugovori vrijedni 470 milijuna kuna za 102 projekta jedinica lokalne samouprave

Svi projekti rade se u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, a potpora iznosi 80 – 100% ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 407
  • 31
  • 0

Svečano potpisivanje ugovora vrijednih 470 milijuna kuna za 102 projekta jedinica lokalne samouprave iz mjere 7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima Programa ruralnog razvoja održat će se sutra u Zagrebu, u hotelu Sheraton. 

Naime, kako javljaju iz Ministarstva poljoprivrede, nakon provedenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH za operaciju 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ potpisuju se ugovori kojima će se u 17 hrvatskih županija izgraditi ili obnoviti:

  • 57 dječjih vrtića
  • 12 vatrogasnih domova
  • 18 društvenih domova
  • 13 projekata uređenja javnih površina te
  • 2 turističko-informativna centra

Svi projekti rade se u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, a potpora iznosi 80 – 100% ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno između 15.000 i 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Ugovore o sufinanciranju projekata potpisat će predstavnici jedinica lokalnih samouprava s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, a nazočit će mu i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, zaključuje se u priopćenju Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 7 Ugovori


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer