Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 28.02.2017. 12:00

Mjera 7 daje mladima razlog za ostanak na selu

Otvoren je dugoočekivani Natječaj za provedbu operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

  • 15.215
  • 1.538
  • 0

Otvoren je dugo očekivani Natječaj za provedbu operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Ovo je prvi natječaj ovakvog tipa u Programu ruralnog razvoja RH, a prijave se mogu podnositi od 18. travnja do 18. svibnja 2017. godine.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

U ovom natječaju dostupno je 50 milijuna eura za izgradnju ili rekonstrukciju dječjih vrtića, igrališta, društvenih i kulturnih domova i sličnih aktivnosti kojima nastojimo pružiti jednake mogućnosti u ruralnim područjima kakvu ljudi imaju i u urbanim područjima te i na taj način doprinijeti zadržavanju stanovništva i kvaliteti života.

Ulaganje u infrastrukturu

Sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a prihvatljivi korisnici su:

  • jedinice lokalne samouprave (JLS),
  • trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS-a,
  • javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola,
  • udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti sukladno ciljnim skupinama i klasifikaciji djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije),
  • vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i
  • lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa.

"Po prvi puta Program ruralnog razvoja raspisivanjem ovog natječaja dobiva svoj puni smisao. Omogućit ćemo našim ruralnim područjima život dostojan čovjeka - jednake mogućnosti selu kao i gradu! Oplemenjivanje ruralnih prostora ovakvim nužno potrebnim sadržajima doprinijet će povećanju kvalitete života i dati razlog mladima da ostanu na selu, jer novi vrtići i društveni domovi neizostavan su servis modernog doba", izjavio je ministar Tomislav Tolušić po objavi Natječaja.


Tagovi

Mjera 7 Lokalna infrastruktura Ulaganje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."