Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 21
  • 15.12.2020. 09:05

Mjera 21: Izdano i 145 odluka o isplatama MSP-ovima u iznosu od 41,1 milijun kuna

U sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća.

Foto: Depositphotos/gregorylee
  • 782
  • 54
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je prvih 145 odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu Mjere 21. Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode, riječ je o sredstvima namijenjenim mikro, malim i srednjim poduzećima u iznosu od 41,1 milijun kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Podsjećamo, u sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća.

Prošli tjedan APPRRR je izdala prvih 940 odluka poljoprivrednicima u iznosu od gotovo 46 milijuna kuna.

Inače, Mjera 21. iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.

Mjera 21: izdano prvih 940 Odluka o isplati 46 milijuna kuna potpore

"Napominjemo da je ovo samo prvi paket odluka za mikro, mala i srednja poduzeća te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve“, poručuju iz Ministarstva.

Listu korisnika možete vidjeti u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Mjera 21 MSP Covid-19 Natječaj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]