• Mjera 21
  • 10.12.2020. 15:50

Mjera 21: izdano prvih 940 Odluka o isplati 46 milijuna kuna potpore

Riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19.

Foto: Julijana El Omari
  • 1.310
  • 233
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem prvih 940 Odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu Mjere 21. Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima u iznosu od gotovo 46 milijuna kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Više informacija kao i listu korisnika možete pronaći ovdje.

"U sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća“, navode.

Podsjećamo, Mjera 21. iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda. 

Mjera 21: Produženi rokovi za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore

"Napominjemo da je ovo samo prvi paket odluka te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve“, poručuju iz Ministarstva naglašavajući da su odluke izdane nakon svega 29 dana od zatvaranja natječaja.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Mjera 21 Isplata Covid-19 Korisnici APPRRR


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.