Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 25.07.2019. 15:20
  • Međimurska, Čakovec

Ministrica Vučković: Hrvatska ima najveći rast površina u ekološkoj proizvodnji

Ministrica Marija Vučković danas je u Čakovcu uručila 14 ugovora za nove projekte financirane iz EU, a na sjednici Vlade odobreno je i financiranje promicanja biodinamičke poljoprivrede.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 749
  • 116
  • 0

Na Sjednici Vlade održanoj danas u Čakovcu usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Ministarstvu poljoprivrede za sklapanje sporazuma s Centrom dr. Rudolfa Steinera, Donji Kraljevec, o financiranju promicanja biodinamičke poljoprivrede u 2019. godini, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Sporazumom će se, navode, Centru dodijeliti 200.000 kuna za održavanje hrvatskih dana biodinamike, međunarodnog ocjenjivanja voćnih vina, održavanje tečajeva i edukacija o biodinamičkoj proizvodnji te za nabavku informatičke opreme. 

"Ekološka poljoprivreda važna je grana hrvatske poljoprivrede, a najbolje rezultate postići ćemo prepoznatljivom kvalitetom, proizvodima s visokom dodanom vrijednosti i hranom proizvedenom po najvišim standardima. To je tržišna niša koju naši poljoprivrednici sve više prepoznaju jer se iz godine u godinu sve više njih odlučuje upravo za ekološku poljoprivredu. U cijeloj Europskoj uniji mi imamo najveći rast površina u ekološkoj proizvodnji, a i cijela buduća Zajednička poljoprivredna politika temelji se na smanjenju onečišćenja od poljoprivredne proizvodnje", izjavila je ministrica Marija Vučković u Čakovcu.

Nakon sjednice Vlade, ministrica je korisnicima mjera 4, 6 i 7 Programa ruralnog razvoja uručila 14 ugovora o financiranju vrijednih više od 21 milijun kuna, kojima se financiraju ulaganja u obnovljive izvore energije i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš, izgradnju javnih sustava za vodoopskrbu, ali i povećanje kapaciteta poljoprivrednih gospodarstava, razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti te poboljšanje usluga za ruralno stanovništvo.

"Novim korisnicima želim puno uspjeha u njihovoj realizaciji. Potpisivanje novih ugovora pripremamo već za sljedeći tjedan", rekla je ministrica, zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Biodinamička poljoprivreda Ruralni razvoj Vlada Ministrica Marija Vučković Ugovori


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).