Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 24.08.2016. 09:00

Milijun eura za vodoopskrbu

Prihvatljivi korisnici u tipu operacije 7.2.1 su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje s područja jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika.

Foto: bigstockphoto.com, tzuky
  • 1.190
  • 134
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede najavili su raspisivanje natječaja za tip operacije 7.2.1. "Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", podmjere 7.2. "Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije".

Raspisivanje natječaja predviđeno je za ovaj tjedan, dok će zahtjeve za potporu bit moguće podnositi u AGRONET-u od 05. rujna 2016. do 05. listopada 2016. godine.

Prihvatljivi korisnici u tipu operacije 7.2.1 su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje s područja jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika.

Prihvatljiv projekt je građenje i/ili opremanje javnog sustava za vodoopskrbu, odvodnju i/ili pročišćavanje otpadnih voda!

Prihvatljiv projekt je građenje i/ili opremanje javnog sustava za vodoopskrbu, odvodnju i/ili pročišćavanje otpadnih voda. Najniži iznos vrijednosti projekta/operacije za koji se može podnijeti Zahtjev za potporu iznosi 30.000 eura, a najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 30.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Najviši iznos vrijednosti projekta/operacije za koji se može podnijeti Zahtjev za potporu iznosi 1.250.000 eura, a najviši iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Po istoj jedinici lokalne samouprave isti korisnik može podnijeti jedan Zahtjev za potporu tijekom jednog natječaja za tip operacije 7.2.1. Korisnik može podnijeti Zahtjev za potporu na području jedinica lokalne samouprave koje izravno imaju udjele odnosno dionice u temeljnom kapitalu korisnika ili su osnivači korisnika.

Broj podnesenih Zahtjeva za potporu i odobrenih projekata/operacija za tip operacije 7.2.1. po korisniku u programskom razdoblju nije ograničen. Raspisivanju natječaja je prethodila objava pravilnika o provedbi Mjere 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima".

Foto: bigstockphoto.com, tzuky333


Tagovi

Mjera 7 Podmjera 2


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.