Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 03.11.2016. 15:00

Milijun eura po projektu za lokalne ceste!

Ministarstvo poljoprivrede: Dodjeljujemo 173 milijuna kuna za izgradnju lokalnih nerazvrstanih cesta!

Foto: oleksandar lipko, bigstockphoto.com
  • 6.056
  • 805
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi pokrenulo je natječaj za provedbu podmjere 7.2. - provedba tipa operacije 7.2.2. "Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta" iz Programa ruralnog razvoja RH.

Korisnici ove podmjere su sve jedinice lokalne samouprave, bez obzira na njihovu veličinu. Izgradnja nerazvrstane ceste može se provesti u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, a mora biti u skladu sa strateškim razvojnim programom jedinice lokalne samouprave i prostornim planom.

173 milijuna kuna se dodjeljuje ovim natječajem

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova, a sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a za ovaj prvi natječaj predviđeno je dodijeliti 173 milijuna kuna.

Izgradnja infrastrukture sela

"Ovo je vrlo korisna mjera koja će svakako pridonijeti ruralnom razvoju, jer se ne odnosi samo na uređenje kolničkog traka nerazvrstanih cesta koje vode do poljoprivrednih površina već i na izgradnju ostalih dijelova cestovne građevine kao što je nogostup, biciklistička staza te zelena površina, ali i javna rasvjeta i prometna signalizacija koja će sigurno doprinijeti i sigurnosti ruralnog stanovništva", izjavio je ministar Tolušić.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET sustavu Agencije za plaćanja u poljoprivredi od 4. studenog 2016. do 23. prosinca 2016. godine. Svi detalji oko prijave na natječaj su ovdje.

Foto: oleksandar lipko, bigstockphoto.com


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Mjera 7 Ceste


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]