Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Operacija 6.3.1.
  • 30.08.2018. 15:30

Malim poljoprivrednicima 279 milijuna kuna - otvorene prijave za novi natječaj

Korisnici potpore mogu biti mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Foto: Pixabay/Mexxicana
  • 3.849
  • 620
  • 0

Prijave na 279 milijuna kuna vrijedan Natječaj za provedbu tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", otvorene su danas, 30. kolovoza. Prijave su otvorene sve do 13. prosinca ove godine, a Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u elektronskom obliku putem AGRONET-a.

Korisnici potpore mogu biti mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura, a potpora po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Strateški vrlo važna mjera

"S 15 tisuća eura mali proizvođač može napraviti veliki korak u svojem poslovanju i pripremiti se za jače investicijske mjere u kasnijem razdoblju. Zbog toga je ovo strateški vrlo važna mjera jer ulaganjima u rast malih zapravo ulažemo u budućnost poljoprivrede kao sektora. Interes na prethodnom natječaju višestruko je premašio raspoloživa sredstva i pokazao snagu i potencijal naših poljoprivrednika. Zato smo za ovaj natječaj osigurali gotovo dvostruki iznos, pa je našim vrijednim poljoprivrednicima na raspolaganju 279 milijuna kuna i znam da će se svaka lipa iskoristiti", izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Koje su prihvatljive aktivnosti?

Prihvatljive aktivnosti za potporu su kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda i operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Ne propustite ni jedan korak

Po završetku elektronskog popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u korisnik je dužan ispisati, ovjeriti/pečatiti i potpisati te dostaviti ovjerenu Potvrdu o podnošenju Zahtjeva za potporu preporučenom poštom s povratnicom ili osobno na adrese podružnica Agencije za plaćanja, ovisno o lokaciji ulaganja.

U Ministarstvo poljoprpivrede podsjećaju poljoprivrednike da je zbog promjene adrese podružnice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Splitsko-dalmatinskoj županiji Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 29. kolovoza 2018. godine objavila izmjene Natječaja za provedbu tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Podružnica Agencije u Splitsko-dalmatinskoj županiji posluje na adresi Trg hrvatske bratske zajednice 8 (1. kat), 21 000 Split.


Tagovi

Operacija 6.3.1. Mjera Agronet Korisnici


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]