Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalne manjine
  • 17.10.2022. 13:55

Malim OPG-ovima na područjima naseljenim nacionalnim manjinama 34 milijuna kuna

Provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju OPG-ova

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 2.009
  • 166
  • 0

Malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima dodijeljeno je 34 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Riječ je, podsjećaju, o Natječaju u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, a prema kojem je dodijeljeno 34.034.802,95 kuna za 573 mala poljoprivredna gospodarstva.

"Ministarstvo na ovaj način pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda", pojašnjavaju dodajući da provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju OPG-ova na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.. 

Navode i da se ovakvi natječaji provode u skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.-2024. i Operativnim programima nacionalnih manjina za razdoblje 2021.-2024., a s ciljem ostvarivanja ravnomjernog razvoja svih krajeva RH.

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Natječaj Potpomognuta područja OPG Nacionalne manjine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?