• Otkup mlijeka
  • 09.06.2020. 13:30

Malim mljekarama isplaćeno 2,5 milijuna kuna izvanredne pomoći

Ministarstvo poljoprivrede obavještava da je zbog iskorištenja predviđenih financijskih sredstava zatvorena privremena izvanredna mjera pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Foto: JumpStory
  • 273
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava sve zainteresirane strane da je zbog iskorištenja predviđenih financijskih sredstava, s danom 5. lipnja 2020. godine, zatvorena privremena izvanredna mjera pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, koja se sukladno Odluci o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, provodi od 2. travnja ove godine.

Sve infomacije o ovoj odluci možete pronaći ovdje.

Mjera se provodila povlačenjem s tržišta i otkupom mliječnih proizvoda te daljnjom besplatnom distribucijom osobama u potrebi, a obuhvatila je male mljekare, koje su u 2019. godini, od proizvođača mlijeka u Republici Hrvatskoj, otkupile i preradile manje od 14 milijuna litara mlijeka. 

Financijsku pomoć je iskoristilo 8 malih mljekara, a dogovoren je otkup za 175.987 kg proizvoda, čime se predviđa utrošak od 2,5 milijuna kuna, što je ujedno i cjelokupni iznos predviđene pomoći malim mljekarama.

"Podjela dogovorenih količina mliječnih proizvoda je još uvijek u tijeku, a do danas je podijeljeno 143.789 kg proizvoda na 59 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi“, navode iz Ministarstva.

Mjere pomoći malim mljekarama: otkupljeno i donirano 80 tona mliječnih proizvoda

Učinci provedbe ove mjere uključuju pomoć malim mljekarama s problemima u poslovanju, kontinuirani otkup mlijeka od hrvatskih proizvođača te besplatnu podjelu visokokvalitetne domaće hranu hrane osobama u potrebi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Otkup Mlijeko Pomoć Ministarstvo poljoprivrede COVID 19


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Članovi OptiTech kluba, ostvarite popuste na vrijeme!

Syngenta Agro svake godine nagrađuje vjernost članova OptiTech Kluba. Pošaljite na vrijeme račune za Syngentina sredstva za zaštitu bilja i Syngentino sjeme kukuruza. Bli...

Pročitaj cijelu bilješku