Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 13.07.2016. 14:30

Malim gospodarstvima isplata prve rate potpora

Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplatila je prvu ratu korisnicima potpore unutar mjere 6, operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Foto: wsujeffersoncounty/Pixabay
  • 2.604
  • 128
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je prvu ratu korisnicima potpore unutar mjere 6 Programa ruralnog razvoja - Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja, operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Tako je Neli Čirjak iz Zagreba, Željku Kapelac iz Našica, TKL grupi d.o.o. iz Kaštela, Ekspanziji d.o.o. iz Zagorskih Sela, Vlahi Komparak iz Korčule, Igoru Ivanić iz Kutine, Siniši Juraga iz Šibenika, Gordanu Musulin iz Ploča, Vladi Kuzman iz Marije Bistrice, Radojki Pereković iz Slatine, Lacku Benković iz Zlatara, Jadranki Ožeg iz Đulovca, Vladimiru Havaić iz Malog Bukovca, Zdravku Opat iz Orahovice, OPG-u Marija Kobaš iz Slavonskog Šamca, OPG-u Damir Tomašić iz Drnja, OPG-u Krunoslav Đurišević iz Pitomače, OPG-u Davorin Hačić iz Zagreba isplaćeno svakom po 56.915,25 kuna, a OPG-u Ivan Perica iz Promina i OPG-u Petar Marinović iz Blata 56.862,75 kuna.

Isplaćene prve rate malim poljoprivrednicima!

Pregled do sada odobrenih i isplaćenih korisnika možete pogledati ovdje.

Financiranje 100 posto prihvatljivih troškova

Podsjetimo, potpora predviđena prvim natječajem za operaciju 6.3.1. iznosi ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, što omogućava financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti - odnosno financira im se 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednog zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u 2 rate - 50% potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50% nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana. Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014-2020 po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu.

Foto: wsujeffersoncounty/Pixabay


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]