Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela sredstava
  • 28.01.2022. 14:10

LAG-ovima 251 milijun kuna - koji su uvjeti za prijavu na njihov natječaj?

Od ukupno 251 milijun kuna, gotovo 195 je namijenjeno distribuciji korisnicima putem LAG natječaja za različite operacije iz Programa ruralnog razvoja.

Foto: Depositphotos/jeancliclac
  • 2.223
  • 180
  • 2

Agencija za plaćanja je završila postupak dodjele sredstava iz prijelaznog razdoblja 2021. – 2022. i s 54 lokalne akcijske grupe (LAG) ugovorila dodatnih 251 milijuna kuna za provedbu lokalnih razvojnih strategija.

S time su im sredstva iz novog programskog razdoblja 2021. – 2027. na raspolaganju za daljnju distribuciji korisnicima u skladu s lokalnom razvojnom strategijom (LRS) svakog pojedinog LAG-a, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako kažu, od ukupno 251 milijun kuna, gotovo 195 milijuna je namijenjeno distribuciji korisnicima putem LAG natječaja za različite operacije iz Programa ruralnog razvoja, a sve u skladu s LRS.

"S obzirom na činjenicu da je jedno od temeljnih LEADER načela pristup "odozdo prema gore" (bottom up), glavni uvjet za prijavu na Natječaj je da korisnik ima sjedište na LAG području te se projekt mora provoditi na tom području", napominju iz Ministarstva.

Obratite se LAG-u prema svom sjedištu

Valja naglasiti kako su LAG-ovi u dosadašnjoj provedbi LRS putem LAG natječaja odabrali 2.639 projekta ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna (103% ukupne alokacije), Agencija za plaćanja je ugovorila projekte vrijednosti 372 milijuna kuna (97%) i isplatila 195 milijuna kuna (50%).

"Slijedom navedenog, obavještavamo sve potencijalne korisnike da se o mogućnostima prijave na natječaje obrate LAG-u prema svome sjedištu", zaključuju iz Ministarstva.

Konačni izračun sredstava po LAG-u možete preuzeti ovdje, a njihov popis s pripadajućim jedinicama lokalne samouprave potražite na ovom linku.


Tagovi

LAG Natječaji APPRRR Financiranje Dodjela sredstava


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]