Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Adrion
  • 27.01.2019. 09:00
  • Splitsko-dalmatinska, Zadvarje

LAG Adrion raspisao novi natječaj za javnu infrastrukturu

Polovicom siječnja raspisan je LAG natječaj T.O. 3.2.1. Ulaganje u pokretanje , poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu za provedbu lokalne razvojne strategije ukupne vrijednosti 2.222.850 kuna.

Foto: LAG ADRION
  • 210
  • 12
  • 0

Nakon što su 2018. završili s 138 prijavljenih projekata ukupne vrijednosti od preko 67 milijuna kuna i 84 nova EU financirana radna mjesta u različitim pravnim osobama i OPG-ima te objavljenim LAG natječajem za tip operacije 2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, nova godina započinje novim LAG natječajem. Polovicom siječnja 2019. raspisan je natječaj za tip operacije 3.2.1. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG ADRION ukupne vrijednosti  2.222.850,00 kuna.

Na ovaj natječaj može se prijaviti po jedan projekt s područja jedne jedinice lokalne samouprave u članstvu LAG-a ADRION“.

"Cilj nam je da svaka jedinica lokalne samouprave financira barem jedan projekt sredstvima dodijeljenim putem LAG natječaja kroz dva natječaja koja planiramo raspisati tijekom godine. One općine i gradovi koji ne dobiju sredstva na prvom natječaju moći će se prijaviti na drugi, a ovisno o utrošku sredstava i vrijednosti pojedinih projekata moguće da budemo financirali i više projekata po općinama i gradovima. Naime, LAG ADRION je planom provedbe LRS za ovu mjeru namijenio više od 4 milijuna kuna", kazala nam je predsjednica LAG-a ADRION, Dragica Vranješ.

Prihvatljivi prijavitelji na novi natječaju su Jedinice lokalne samouprave (JLS), vjerske zajednice, udruge, javne ustanove neprofitnog karaktera kojima su osnivači JLS, udruge, a prihvatljive aktivnosti koje namjeravaju kandidirati su vatrogasni/društveni/planinarski dom, tržnice, dječja igrališta, dječji vrtići, javne zelene površine, biciklističke staze, tematski put i park, turističko informativni centar…

Minimalna vrijednost potpore može biti 15.000 eura, a maksimalna 30.000 eura. Projekti koji se prijavljuju mogu biti ukupne vrijednost do 100.000 eura. Rok podnošenja prijava od 4. veljače do 15. ožujka 2019.

Lokalna akcijska grupa koja djeluje na području tri grada Omiš, Imotski i Vrgorac, te općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Gradac, Zadvarje, Šestanovac, Zagvozd, Dugi Rat, Runovići, Zmijavci, Proložac, Podbablje, Lovreć, Lokvičići i Cista Provo, već je 25 siječnja (petak) u Šestanovcu organizirala radionicu za tip operacije 3.2.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme te povezanu infrastrukturu. Za sudjelovanje na radionici potrebno je prijaviti se putem obrasca.

Slijed je to brojnih radionica kojima LAG želi privuči potencijalne korisnike i na taj način pridonijeti razvitku ruralnih područja Lijepe naše.


Tagovi

Natječaj LAG Adrion Ruralni razvoj


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Prozor-Rami počela dvodnevna manifestacija Međunarodni sajam šljive, na kojem sudjeluje oko 90 izlagača iz BiH i RH.🌞💜