Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europska komisija
  • 23.12.2017. 13:30

Kroz fondove u gospodarstvo EU uloženo 278 milijardi eura

Pomoć u nalaženju posla ili razvoju vještina već je pružena za 7,8 milijuna ljudi, a poboljšana je i biološka raznolikost na 23,5 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta.

Foto: Bigstockphoto/zlikovec
  • 314
  • 18
  • 0

Europska komisija objavila je izvješće o postignućima fondova EU od početka razdoblja financiranja. Kako navode, čak 278 milijardi eura isporučeno je europskom gospodarstvu u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Do listopada 2017. za konkretne je projekte raspoređena gotovo polovina proračuna europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova predviđenog za 2014.-2020. Do kraja 2016. iz fondova je pružena potpora za gotovo 793.500 poduzeća, čime je otvoreno približno 154.000 novih radnih mjesta.

Pomoć u nalaženju posla ili razvoju vještina već je pružena za 7,8 milijuna ljudi, a poboljšana je i biološka raznolikost na 23,5 milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta. Ukupno su do kraja 2016. za financiranje sredstvima EU-a odabrana dva milijuna projekata, milijun više nego godinu prije.

"Europski strukturni i investicijski fondovi imaju ključnu ulogu u jačanju našeg jedinstvenog tržišta. Potiču rast našega gospodarstva, otvaranje radnih mjesta i inoviranje u Europi. Usto, kombiniranje strukturnih fondova s Europskim fondom za strateška ulaganja omogućuje financiranje rizičnijih, ali obećavajućih projekata", rekao je potpredsjednik Jyrki Katainen, zadužen za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost.

Povjerenica za regionalnu politiku Corina Crețu dodala je da se broj projekata financiranih sredstvima EU-a udvostručio samo u jednoj godini, a provedba je u punom zamahu.

"Europski strukturni i investicijski fondovi potpuno su operativni i davat će vjetar u jedra Europi u sljedećem desetljeću", naglasila je.

Foto: Bigstockphoto/zlikovec


Izvori

AgPress


Tagovi

Europska komisija EU fondovi Ulaganje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024