• Isplata avanska poticaja
  • 20.11.2017. 10:30

Krenula isplata izravnih plaćanja za 2017.!

Danas kreće isplata izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu.

Foto: Pixabay/Alexsander-
  • 13.416
  • 867
  • 0

Jeste li već provjerili račun? Naime, prema najavama Ministarstva poljoprivrede danas kreće isplata izravnih plaćanja poljoprivrednicima za proizvodnu 2017. godinu. Isplata izravnih plaćanja kreće isplatom predujma u ukupnom iznosu od 922 milijuna kuna, što je 116 milijuna kuna više nego prošle godine.

Potporu će primiti oko 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koja su podnijela Jedinstveni zahtjev u 2017. godini i koja su prošla kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Predujam će poljoprivrednim proizvođačima biti isplaćen zaključno s 30. studenim 2017. godine.

Provjerite račun u ponedjeljak, kreće isplata 922 milijuna kuna!

Novac, kako su i naveli, povlače iz Europskog fonda za garancije u poljoprivredi, a isplaćuje se 70% EU dijela sredstava namijenjenih proizvodnoj 2017. godini. Sredstva se isplaćuju za potporu po površni, nevezanu uz vrstu proizvodnje i to za: osnovno plaćanje, zeleno plaćanje i preraspodijeljeno plaćanje.

Foto: Pixabay/Alexsander-777


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Isplata Avans Izravna plaćanja Poticaji


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatski savez udruga privatnih šumovlasnika #HSUPŠ je u suradnji s Društvom agrarnih novinara organ... Pročitaj cijelu bilješku »