Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditna linija
  • 07.04.2020. 16:50

Kreditna linija za pomoć poljoprivrednicima, mikro zajam za obrtna sredstva

Mjera je namijenjena poljoprivrednicima koji imaju poteškoće s likvidnošću, a cilj je pružiti podršku da se pripreme za sjetvu i organiziraju proizvodnju u ovoj godini, navode iz Ministarstva.

Foto: Depositphotos/bernardbodo
  • 1.574
  • 140
  • 0

Uspostavljena je i kreditna linija za pomoć poljoprivrednicima. Naime, kako su priopćili, Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s HAMAG-BICRO uvodi zajmove za obrtna sredstva za poljoprivrednike. Mjera, kao još jedan od odgovora na novonastalu situaciju uzrokovanu širenjem COVID-19 virusa, namijenjena je poljoprivrednicima koji imaju poteškoće s likvidnošću, a cilj je pružiti podršku da se pripreme za sjetvu i organiziraju proizvodnju u ovoj godini.

"Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj jamči niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam, uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva te se omogućava jednostavnija i brža obrada", naglašavaju. 

Mikro zajam za obrtna sredstva za ruralni razvoj pogledajte ovdje

Zajam se može realizirati u rasponu 1.000 - 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja u sklopu Mjere Financijski instrumenti ukupne vrijednosti 130 milijuna kuna.

"Prijave će početi ovoga tjedna, a s obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, prijava se može podnijeti i online putem. Više informacija nalazi se na poveznici, a odgovore na dodatna pitanja vezana uz zajam možete postaviti putem zajmovi.ruralni@hamagbicro.hr", zaključuje se u priopćenju. 

O preostalim mjerama Ministarstva poljoprivrede za sprječavanje posljedica COVID-19 možete više pročitati ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Kreditna linija Covid-19 Mirko zajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]