Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5.2.
  • 03.02.2022. 10:30

Kako se prijaviti na Natječaj za tip operacije 5.2.1? Vrijedan je 20 milijuna kuna

Svrha je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama. Ne i za obnovu zbog potresa.

Foto: Martina Popić
  • 2.139
  • 156
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1 koji se odnosi na Obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala vrijedan 20 milijuna kuna pušten je u javno savjetovanje.

Riječ je o natječaju iz podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Njegova svrha je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama osim potresa i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje. Dakle, na ovom natječaju ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. godine i potresima od 28.12.2020. godine.

Koji su prihvatljivi troškovi?

Cilj je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i spriječiti propadanje poljoprivrednih gospodarstava.

Kako stoji u Nacrtu prihvatljivi troškovi su usluge arhitekta, inženjera, konzultanata i sudskog vještaka, izrade studija izvedivosti, elaborata, utjecaja zahvata na okoliš/ekološku mrežu i slično.

Dok oni materijalni obuhvaćaju investicije povezane sa sanacijom poljoprivrednog zemljišta, građenje/rekonstrukcija/opremanje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju, popravak ili nabava novih/rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme, nabava domaćih životinja, sadnju i kupnju sadnica višegodišnjeg nasada/bilja, poljoprivrednog zemljišta, ali ne više od 10 posto vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta te analiza tla.

Podnošenje prijave

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o njegovom podnošenju je od 12:00 sati 1. ožujka do 2. svibnja 2022.

Nakon popunjavanja Zahtjeva za potporu u AGRONET-u korisniku se generira Potvrda o podnošenju zahtjeva za potporu. Korisnik ju je potom obvezan ispisati i potpisati te dostaviti na adresu Agencije za plaćanja do spomenutog roka.

Više informacije možete pronaći ovdje.

Savjetovanje u vezi ovog Natječaja je otvoreno do 17.2.2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Javno savjetovanje Obnova Mjera 5.2. Tip operacije 5.2.1


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Znamo da su vijesnici proljeća, a jeste li znali da ljubičice imaju i ljekovita svojstva?!🌿❣ #Mostar