• Jedinstveni zahtjev
  • 19.06.2020. 18:20

Jedinstveni zahtjev za potporu podnijelo gotovo 108.000 poljoprivrednika

Poljoprivrednici koji Jedinstveni zahtjev nisu predali u roku, još imaju mogućnost podnošenja, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: JumpStory
  • 4.314
  • 299
  • 0

Gotovo 108 tisuća jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu, zaprimila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Broj zahtjeva pokazuje odličan odaziv poljoprivrednika, bez obzira na pojavu bolesti COVID-19 i sve otežane okolnosti tijekom pandemije", priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako dodaju, 15. lipnja 2020. godine istekao je rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za 2020. godinu, a u tijeku je rok za izmjene i dopune zahtjeva koji traje do 30. lipnja 2020. godine. Poljoprivrednici koji nisu podnijeli Jedinstveni zahtjev u roku, mogu ga popuniti i podnijeti u roku za zakašnjele zahtjeve, najkasnije do 10. srpnja 2020. godine.

Također, mogu elektronički popunjen i vlastoručno potpisan jedinstveni zahtjev dostaviti neposredno ili poštom podružnici Agencije za plaćanja u kojoj su upisani u Upisnik poljoprivrednika, kao i do sada. Od ove godine mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga, ukoliko posjeduju ePI (e-poljoprivrednu iskaznicu), potpisati i dostaviti elektroničkim putem.

"Oni koji još ne posjeduju ePI, mogu elektronički popuniti zahtjev putem AGRONET aplikacije te ga dostaviti elektroničkim putem bez potpisa uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe, a potpisani primjerak zahtjeva dostavit će naknadno u podružnice Agencije za plaćanja", zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Jedinstveni zahtjev Izravne potpore IAKS mjere APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nešto se nadzire, ali sve mi nekako kilavo...
Kupus kao da sam zaboravila posaditi.

#mojepovrće