Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinanciranje
  • 28.07.2021. 16:30

Javni poziv: Pet milijuna kuna za projekte kojima se potiče udruživanje poljoprivrednika

Javni poziv za provedbu Programa sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata otvoren je do 10. rujna.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.626
  • 651
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za provedbu Programa sufinanciranja pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini za 2021. godinu. Za njegovu provedbu osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 5 milijuna kuna.

Program je, pojašnjavaju, koncipiran kao pomoć jedinicama regionalne samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području. Sufinancirat će se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje infrastrukturnih projekata kojima se potiče i promiče udruživanje i povezivanje proizvođača te koji doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova i otpornosti na klimatske promjene.

Pravo podnošenja zahtjeva za dodjelu sredstava sufinanciranja imaju jedinice regionalne samouprave koje podnesu dokaz o iskazanom interesu za korištenje infrastrukture od strane udruženih poljoprivrednih proizvođača i zadovoljavaju ostale uvjete Javnog poziva.

Više o pozivu te potrebnu dokumentaciju pronađite ovdje

"Prihvatljivi projekti za koje se priprema dokumentacija su projekti izgradnje i opremanja infrastrukture koju će koristiti priznata uzgojna udruženja ili proizvođačke organizacije za aktivnosti zajedničke organizacije prometa stokom (otkup, aukcije i/ili sabiranja stoke te njezine pripreme za tržište), potpore provođenju i unaprjeđenju uzgojno-selekcijskog rada u stočarstvu te zajedničkog skladištenja, dorade, prerade, pakiranja, distribucije i prodaje poljoprivrednih proizvoda“, stoji u priopćenju Ministarstva.

Javni poziv je otvoren do 10. rujna ove godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Infrastrukturni projekti Javni poziv Udruživanje proizvođača


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

E, zemljo moja.
Više od 60 posto tla u zemljama EU je nezdravo.