Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 16.07.2022. 16:30

Izmjena Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva

Programom se predlažu dodatna sredstava za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja kao i izmjena kriterija koji će omogućiti raspodjelu i korištenje sredstava, napominju iz Ministarstva poljoprivrede

Foto: Depositphotos/Imaginechina-Tuchong
  • 1.007
  • 69
  • 0

Prijedlog izmjena Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine pušten je u javno savjetovanje.

"Njime se predlažu dodatna sredstava za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja kao i izmjena kriterija koji će omogućiti raspodjelu i korištenje sredstava", napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Između ostalog u prijedlozima stoji da se potpora financirati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske  za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu, a sufinanciranje će iznositi 1.900.000 kuna za 2021. godinu, zatim 2.700.000 kn za 2022. te dva milijuna kuna za iduću godinu.

Iznos sredstava kojima Ministarstvo sufinancira rad uzgojnih udruženja, nositelja uzgojnog/ih programa kroz ovaj Program iznosi do 90 posto, a najviše do 100 tisuća kn za udruge te 400 tisuća kn za saveze udruga.

"Ako se nakon zaprimanja svih pristiglih zahtjeva koji zadovoljavaju kriterije za sufinanciranje utvrdi da je ukupni iznos zahtjeva veći od iznosa osiguranog u Državnom proračunu za ovu namjenu, Ministarstvo će jedinstvenom Odlukom po prihvatljivim korisnicima, proporcionalno umanjiti jedinične iznose sredstava sufinanciranja iz ovog Programa", stoji u prijedlogu.

U skladu s glavnim kriterijem kojem ustrojbenom obliku udruženje pripada, definiran je osnovni najveći iznos sufinanciranja. Za savez udruga 220 tisuća kn te udruge 50 tisuća kuna.

Ovisno o obliku udruženja različito su definirani dodatni kriteriji za saveze udruga i udruge koji određuju drugi dio iznosa potpore, a koji se pribrajaju osnovnom.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 21.7.2022., napominju iz Ministarstva.


Tagovi

Javno savjetovanje Stočarstvo Uzgojna udruženja Udruge Savez udruga


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]