Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 09.08.2021. 16:30

Isplaćeno pet milijuna kuna za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla

Riječ je o prvom takvom programu u Hrvatskoj, a financira se iz državnog proračuna

Foto: Depositphotos/artfotoss
  • 793
  • 85
  • 0

Potpora za prvu godinu provedbe Programa za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine, isplaćena je u ukupnom iznosu od pet milijuna kuna, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, pravo na potporu ostvarila su 73 korisnika za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda u tri kategorije koji nastaju tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke.

"Jedinični iznos isplaćene potpore iznosi 0,08 kuna po kilogramu isporučenog nusproizvoda od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine, evidentiranih u aplikaciji 'Nusproizvodi', u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede", stoji u priopćenju. 

Navedeni Program potpore, podsjećaju, usvojen je na sjednici Vlade 1. travnja 2021. godine.

Riječ je o prvom takvom programu u Hrvatskoj, a financira se iz državnog proračuna u iznosu od pet milijuna kuna na godišnjoj razini, odnosno 15 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju provedbe, zaključuju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zbrinjavanje nusproizvoda Program potpore Isplata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).