Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 23.12.2022. 09:00

Isplaćeno 2,7 milijuna kuna za uzgoj ovaca, koza i izvornih pasmina peradi

Za ovce i koze je isplaćeno 2,5 milijuna kuna, a za izvorne pasmine peradi kokoši hrvatice i zagorskog purana 280 tisuća kuna

Foto: Depositphotos/lucidwaters
  • 1.664
  • 80
  • 0

Potpora u visini 2,5 milijuna kuna namijenjena sektoru ovčarstva i kozarstva isplaćena je za provođenje mjera predviđenih kroz trogodišnji Program potpore za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za razdoblje od 2021. do 2023. godine ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, cilj programa je unaprjeđenje uzgoja, povećanje proizvodnosti svojstava proizvodnje mlijeka i mesa ovaca i koza, poticanje gospodarske konkurentnosti ovčarske i kozarske proizvodnje te poboljšanje statusa poljoprivrednika u vrijednosnom lancu.

Za potporu su u programu prihvatljiva ženska grla mesnih i/ili kombiniranih pasmina ovaca i koza starija od godinu dana koja sudjeluju u provedbi pasminskog uzgojnog programa.

Također, za uzgoj izvornih pasmina peradi kokoši hrvatice i zagorskog purana u skladu s Programom potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine isplaćena je potpora u visini od 280 tisuća kuna.

"Ciljevi su unaprjeđenje provedbe uzgojnih programa, povećanje proizvodnosti i broja uzgojno valjanih kljunova izvornih pasmina peradi te poticanje gospodarske konkurentnosti uzgoja izvornih pasmina peradi i poboljšanje statusa poljoprivrednika u vrijednosnom lancu", napominju iz Ministarstva.


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Potpore Isplata Uzgoj ovaca Uzgoj koza Izvorne pasmine peradi Kokoši hrvatice Zagorski puran


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.